Forsiden Marita Trine Kontakt oss Vi leser

Kategori: Skole

Trykk

Publisert: 29.feb.2012 @ 22:41 Kategori: Skole Kommentarer: 0

DETTE ER HANNAH....

Publisert: 30.jan.2012 @ 12:53 Kategori: Skole Kommentarer: 0

...på skolen.

TOMT HODE

Publisert: 10.jan.2012 @ 20:31 Kategori: Skole Kommentarer: 0

Nå har jeg låst meg inne i det nye huset for å lese fysikk. Det eneste som er her er kasser, en pult og snop. Hjemme er det så mange distraksjoner at jeg ikke klarer å holde meg til leksene... Sofa, tv, vasking som skulle vært gjort, mat jeg kunne laget, osv. Regner med mange av dere som nettopp har hatt eksamen kjenner dere igjen... Og dette virker faktisk! Så inntil vi flytter inn kommer jeg nok til å låse meg inn her for å gjøre lekser.

Men, nå kom kopisen vår Jonas med hund og pizza, så smell ya later!

Marita Klengen.

SINUSSETNINGEN

Publisert: 10.jan.2012 @ 09:58 Kategori: Skole Kommentarer: 0

Sitter å koooser meg med sinussetingen på skolen mens læreren foreleser om vektorregning... Hadde jeg gått på universitetet og ikke høyskolen hadde jeg fått slite, for det å følge med på forelesninger er ikke min sterke side... Når skoledagen snart er over er det rett på jobb.

Torsdag har jeg fysikkprøve og etter det er det langhelg! Da skal vi prøve å få siste innspurt i huset gjort. Håper bare vinduet vi venter på kommer i løpet av uken for da er sjangsene store for at vi kan flytte inn i muligens neste uke! Weee!!

Håper dere har hatt en fin dag så langt!

Marita Klengen.

FERDIG MED MUNTLIG EKSAMEN!

Publisert: 09.jun.2011 @ 16:46 Kategori: Skole Kommentarer: 0

Endelig er jeg ferdig med muntlig eksamen!

Og jeg er SÅ fornøyd! Jeg klarte å få en 6'er på muntlig eksamen i norsk!!Så jeg har belønnet meg selv med litt shopping, BIK BOK hadde jo 50% på hele butikken!
Viser dere senere!

Marita Klengen.

One step at a time

Publisert: 07.jun.2011 @ 16:48 Kategori: Skole Kommentarer: 0

Eksamenslesingen går treigt. Så for å hjelpe meg selv litt lager jeg en punktliste for å se hva jeg må rekke over i kveld.

  • Komme i gang - CHECK!
  • Skrive notater fra den norrøne tiden generelt - CHECK!
  • Skrive notater om kvinners fremstilling i den norrøne litteraturen
  • Begynne på foredraget
  • Skrive ferdig foredraget

Planen er å i grunn gjøre meg ferdig i løpet av dagen/kvelden, slik at jeg da kan se på foredraget med nye øyne i morgen og se om det er noe jeg vil forandre. Hvis det ikke er det går morgendagen med til øving på fremføring, som er min svakeste side. Jada, jeg kan synge forran tusenvis av mennesker uten problemer, men å snakke forran to? Ikke søren...Da er jeg klar for å VIRKELIG begynne!

Hvordan forbereder dere dere til eksamen? Noen gode tips?

Marita Klengen.

 

Muntlig eksamen i norsk!

Publisert: 07.jun.2011 @ 14:17 Kategori: Skole Kommentarer: 5

Da var dagen her, og jeg ble trukket opp i norsk til muntlig eksamen. Og gjett hva? Jeg trakk emnet "Europeisk middelalder og norrøn litteratur"... Kunne jeg trukket noe verre? Tror ikke det...

Så problemstillingen min blir noe à la dette: Hvordan var kvinnenes stilling i den norrøne litteraturen?

Jeg kjenner meg ikke klar for dette i det hele tatt, men disse to dagene jeg har på å lese må jeg utnytte så godt jeg kan! Apropos det, best jeg stikker nå, Trine kjefter på meg på facebook om hvorfor i huleste jeg ikke sitter å leser, hehe...

Hva med dere? Ferdig med eksamenstiden?

Fun fact: På biblioteket står bøkene om vikingene og sagatiden under norgeshistorie... bøker om vikingtidens kvinner står under religion!

Marita Klengen.

Nynorskeksamen...

Publisert: 01.jun.2011 @ 13:07 Kategori: Skole Kommentarer: 3

Da er jeg nettopp ferdig med nynorsk eksamen. To norskeksamener og en prøveeksamen i norsk muntlig er nå overstått på en uke. Bare en eksamen til så er jeg ferdig!

På eksamenen fikk jeg skrive kåseri om barneoppdragelse, fordommer og kjønnsroller. Tittelen skulle være "Guttejenter og jentegutter". Tror det gikk ganske bra!

Nå er det snart avgårde til fysioterapeut og personalmøte på jobben. Skal bare spise litt først.

Og forresten, sykepengene er fortsatt ikke kommet... Grrr...

Marita Klengen.

Prøveeksamen

Publisert: 31.mai.2011 @ 09:20 Kategori: Skole Kommentarer: 7

Herregud, så sliten jeg er. Jeg er delkurselev i en påbyggsklasse og i går hadde vi prøveeksamen i Norsk muntlig. Det har vært veldig viktig for meg å få 5 i alle norskfagene, og for å klare det måtte jeg klare 5 på denne prøveeksamenen. Så fredag, lørdag og søndag har jeg sittet til langt ut på natten for å komme i mål med lesingen. Nå sitter jeg på skolen og får informasjon om den ordentlige muntlige eksamenen, og jeg holder på å sovne. (Jeg fikk forresten 5+, og beskjed om at det var klassens beste foredrag!!)

Det er så deilig at skolen snart er ferdig!

Nå gjenstår bare eksamen i sidemål i morgen, og muligens en muntlig eksamen i neste uke. Then I'm DONE!
Det er bare litt over tre uker til jeg og Trine reiser til Tyrkia, og vi gleder oss max. Det skal bli fint med to uker på stranden sammen med verdens beste jente!Er du klar for skolefri og ferie?

Marita Klengen.

hits